Kaulanauha ja rannekoru / Choker and bracelet

Kaulanauha / Choker

Choker on perinteinen intiaanikoru, kaulanauha, joka kiinnitetään solmimalla niskan takaa nahkanauhoilla. Kiinnitystapansa vuoksi se on säädettävissä sopivaksi kaulaan kuin kaulaan ja näitä koruja käyttävätkin miehet ja naiset sekä pojat ja tytöt. Helmistä riippuen kuvissa näkyvien kaulakorujen mitta (ilman sidontanauhoja) on 28, 31 tai 33 cm, myös pidempiä voi tehdä ja kerroksia niin monta kuin haluaa. Materiaaleina käytämme metalli-, lasi- ja erilaisia luonnonmateriaaleista valmistettuja helmiä, luuta ja sarvea sekä nahkaa. Käytössä luu patinoituu ja nahka pehmenee ja tummenee ihon omien öljyjen vaikutuksesta.

The choker is a traditional Indian jewellery. It is tied behind the neck with leather strips and it fits all sizes of people. Chokers are worn by men, women, boys and girls. Depending on the beads the chokers in our pictures are 28, 31 and 33 cm long (without the leather strips), but they can be made longer and they can have as many rows as one wants. The materials we use are metal, glass and different natural beads, bone, horn and leather. In use the bone gets antiqued and the leather gets softened by the natural oils of your skin.

 

Rannekorut / Bracelets

Rannekorut on valmistettu samalla tekniikalla samoista materiaaleista kuin kaulanauhatkin, mutta ne ovat pienempiä. 'Perus'rannekorun mitta on n. 16 cm + nahkaiset sidontanauhat ja se käy monenkokoiseen ranteeseen. Pienille lapsille kannattaa tehdä yhden 'jaokkeen' verran lyhyempi.

The bracelets are made with the same technique and of same materials as the chokers, but they are smaller. A 'basic' bracelet is about 16 cm long + the leather strips and it fits many sizes of wrists. For small kids one 'section' shorter is better.

 

Hintoja: / Prices:

2-rivinen kaulakoru / 2-row choker 15 € / 16 €

3-rivinen kaulakoru / 3-row choker alk. 22 € 

2-rivinen rannekoru / 2-row bracelet 13 €

3-rivinen rannekoru / 3-row bracelet 18 €

Kysy myös useampikerroksisia koruja! / Also ask for chokers with more rows!

 

 

Eräälle asiakkaalle tehty tilaustyö, jossa keskellä helmikirjottu karhunkäpälä. bear_choker_009.jpg

 

One custom order with a beaded bear claw in the front.